Babka ziemniaczana z farszem mięsnym
Nie lubię obierać gotowanych ziemniaków - więc obrałem je przed ugotowaniem
Autor: Adam Bartnikowski
Będę potrzebował sporo jajek - więc przygotowałem całą paletę
Autor: Adam Bartnikowski
Ugotowane ziemniaki utarłem z masłem na jednolitą masę...
Autor: Adam Bartnikowski
... i dodałem 6 żółtek
Autor: Adam Bartnikowski
A to kawałek wołowiny na farsz, tu jest ok. kilograma, więc użyłem tylko połowę tej porcji
Autor: Adam Bartnikowski
Cebula się smaży, a ja w tym czasie zmieliłem mięso
Autor: Adam Bartnikowski
Masa ziemniaczana gotowa...
Autor: Adam Bartnikowski
... można zacząć formowanie babki. Połowę masy ułożyłem na dnie blachy...
Autor: Adam Bartnikowski
...na niej wyłożyłem farsz mięsny...
Autor: Adam Bartnikowski
... i przykryłem całość resztą masy ziemniaczanej
Autor: Adam Bartnikowski
Kroi się jak szarlotka - a i wygląd ma podobny, nieprawdaż?
Autor: Adam Bartnikowski